Nieuwsarchief
Onderhoudswerken
mannetjeGepost door stijn op 01-12-2011
Tijdens de nacht en daaropvolgende ochtend van zaterdag 03/12 en 04/12 zullen wij enkele onderhoudswerken uitvoeren aan ons serverpark. Dit heeft tot gevolg dat er sommige diensten niet bereikbaar zullen zijn binnen deze tijdspanne.
Online betalen
mannetjeGepost door stijn op 18-07-2011
Om het u als klant makkelijker te maken hebben we het mogelijk gemaakt om facturen online te kunnen betalen. Vanaf nu ontvangt u bij elke factuur een beveiligde link naar verdere informatie over de betaling, alsook de mogelijkheid om over te gaan tot betaling.
Nieuwe functie in het Systray Panel
mannetjeGepost door stijn op 21-03-2011
Vanaf nu is het mogelijk om uw eigen mailbox te beheren vanuit het Systray Panel. Zo kan u uw wachtwoord aanpassen en een autoresponder instellen, zonder dat u beheerder bent van de domeinnaam. Hoe gaat u te werk? Heel eenvoudig, door in te loggen op het Systray Panel, met de logingegevens van uw mailbox.
Netwerkproblemen
mannetjeGepost door stijn op 28-02-2011
Deze morgen kregen we te maken met een DDOS-aanval op ons netwerk. Daardoor waren heel wat services niet bereikbaar. We waren heel snel ter plaatse waardoor we konden ingrijpen. We doen het nodige om dit in de toekomst te voorkomen en willen ons oprecht excuseren voor de ongemakken.
Onderhoud mailserver
mannetjeGepost door stijn op 03-12-2010
Deze avond vanaf 21u gebeurt er een onderhoud aan onze primaire mailserver, waardoor nieuwe mails niet kunnen worden binnengehaald. Onze secundaire mailserver zal deze mails opvangen en terugbezorgen aan de primaire mailserver wanneer deze terug operationeel is. De operatie kan enkele uren duren.
Onderhoud webcluster
mannetjeGepost door stijn op 16-04-2010
Komende zaterdag (18/04/2010) zal er een onderhoud gebeuren aan één van de webservers, waardoor een deel van de websites niet beschikbaar zal zijn tussen 18u en 22u. Onze excuses voor de ongemakken.
Onderhoudswerken - update
mannetjeGepost door stijn op 07-01-2010
Tijdens de onderhoudswerken van afgelopen weekend zijn enkele zaken opgemerkt die opgevolgd moeten worden. Als gevolg daarvan zullen de volgende 2 zaterdagen (9/01/2009 en 16/01/2009) meer onderhoudswerken gebeuren. Het is mogelijk dat enkele van onze diensten tijdelijk onderbroken worden.
Onderhoudswerken
mannetjeGepost door stijn op 28-12-2009
Op 31/12/2009 (rond 23u30) en op 02/01/2010 (rond 10u) wordt er een gepland onderhoud uitgevoerd aan enkele van onze diensten. Hierdoor zullen voor een bepaald deel van onze klanten enkele diensten mogelijk ontoegankelijk zijn. Wij excuseren ons voor de eventuele ongemakken.
Nieuwe Selfcare online!
mannetjeGepost door stijn op 12-10-2009
Sinds vandaag is ons vernieuwde Selfcare-panel online. Nieuwe klanten en klanten die reeds naar de nieuwe omgeving waren gemigreerd hebben een bericht ontvangen met de gegevens van het nieuwe panel. De andere klanten worden stelselmatig gemigreerd bij de verlenging van hun diensten. Wenst u sneller gemigreerd te worden? Contacteer ons via support@systray.be
Onze nieuwe website, hij is er!
mannetjeGepost door stijn op 01-09-2009
Hij heeft een hele tijd op zich laten wachten, maar is nu helemaal klaar om zich aan u voor te stellen: onze nieuwe website! Hij luidt het begin in van een reeks vernieuwingen binnen Systray. Meer details hierover worden binnenkort bekend gemaakt.
Blijvende prijsverlaging .be domeinen!
mannetjeGepost door stijn op 20-03-2008
De promotie ter gelegenheid van onze account bij DNS BE was een groot succes. Deze actie is nu afgerond. Vanaf heden voeren we een blijvende prijsverlaging door. De registratie en verlenging van een .be domein kost voortaan € 9,95!
Tijdelijk .be domeinen aan 50%!
mannetjeGepost door stijn op 26-02-2008
Om onze account bij DNS BE te vieren geven we de volgende 100 registraties/transfers weg aan de helft van de prijs! Check onze domeinpagina!
Transfer domeinnamen
mannetjeGepost door stijn op 20-02-2008
De procedure is gestart om al onze .be-domeinnamen te transferen naar onze eigen DNS.be-account. Op de werking, prijs of vervaldatum van deze domeinen heeft dit geen enkele invloed.
Geplande maintenance
mannetjeGepost door stijn op 14-02-2008
Op vrijdag 15/02 rond 11 u is er een klein onderhoud gepland aan enkele van onze servers. Normaal gezien zou dit 5 tot 10 minuten duren. Hierdoor zullen enkele services niet beschikbaar zijn op dat moment. Wij rekenen hierbij op jullie begrip en proberen door geplande maintenance te zorgen dat u hier zo min mogelijk hinder door ondervindt.
Panne in datacenter
mannetjeGepost door stijn op 28-12-2007
In de loop van deze namiddag en avond was in ons datacenter de air conditioning tijdelijk uitgevallen, met als gevolg dat sommige van onze servers zichzelf voor de veiligheid uitschakelden. Het probleem met de airco is ondertussen verholpen en alles draait weer normaal. Onze excuses voor de ongemakken die hierdoor teweeggebracht zijn.
Verhoging van de quota
mannetjeGepost door stijn op 19-12-2007
Door de gestegen vraag naar extra databases en traffic, hebben wij zomaar de quota van het aantal databases verhoogd en de trafficlimieten maar liefst verdubbeld!
Datacenter switch succesvol
mannetjeGepost door stijn op 11-08-2007
Zoals gepland werden vorige nacht onze servers naar het Datacenter Colt Telecom te Nossegem overgebracht. De transfer verliep vlot en vlekkeloos. Wellicht hebben weinig mensen last ondervonden van de downtime, die alles bij elkaar 3 uur heeft geduurd. Wij danken iedereen voor het begrip.
Datacenter switch
mannetjeGepost door stijn op 09-08-2007
Door de verplaatsing van onze servers naar een nieuwe locatie (Nossegem) zullen tijdens de nacht van vrijdag 10/08 op zaterdag 11/08 al onze services onbereikbaar zijn tussen 00u00 en 04u00. Alvast onze excuses voor de ongemakken die dit met zich mee brengt.
Verlaagde prijzen voor iedereen!
mannetjeGepost door stijn op 31-07-2007
Vanaf nu kan iedereen genieten van verlaagde prijzen op onze hostingpakketten! Dus ook huidige klanten die hun account willen verlengen. Let op: alle prijzen worden vanaf nu weergegeven per jaar, en niet langer per maand.
Grootschalige panne
mannetjeGepost door stijn op 26-07-2007
We werden gisteren getroffen door een grootschalige aanval op onze systemen. Ondertussen is de oorsprong hiervan gevonden, maar door de aangerichte schade zijn we genoodzaakt om sommige sites en databases te recoveren van onze backups. Dit vergt echter heel wat werk. Wij stellen alles in het werk om alle sites en databases zo snel mogelijk terug te plaatsen. Alvast onze excuses voor de ongemakken.
Systray Selfcare System Bèta
mannetjeGepost door stijn op 01-06-2007
Vandaag is de bètafase gestart van ons control panel, genaamd Systray Selfcare System...
Onderhoud mailserver
mannetjeGepost door stijn op 13-03-2007
Vanavond is er een onderhoud gepland van de mailserver. De werken starten rond 17u30 en zullen maximaal 2 uur duren. Alle mail-gerelateerde services zullen tijdens deze periode niet bereikbaar zijn. Alvast onze excuses voor de ongemakken.
Onze beste wensen
mannetjeGepost door stijn op 01-01-2007
Systray Solutions BVBA wenst iedereen een fantastisch en succesvol 2007!
Systray Solutions BVBA
mannetjeGepost door stijn op 03-11-2006
Gisteren is het startschot gegeven van een hele reeks vernieuwingen binnen Systray, met de oprichting van Systray Solutions BVBA. Binnenkort komt er dan ook een nieuwe site en... het langverwachte Control Panel!
verlaagde prijzen
mannetjeGepost door benjamin op 27-09-2006
Geniet nu van scherpe prijzen op al onze hostingpakketten!!!
panne in datacenter
mannetjeGepost door stijn op 19-08-2006
Als gevolg van een panne in het datacenter waar onze servers zich bevinden, waren onze services in de loop van de namiddag en avond niet bereikbaar. Alles is nu weer operationeel. Onze excuses voor de ongemakken.
update spamfilter
mannetjeGepost door stijn op 18-08-2006
We hebben een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de configuratie van de spamfilter, waardoor het aantal mails aangeduid met ***SPAM*** sterk zal verminderen. Uiteraard volgen we het "spamgebeuren" verder op de voet en zullen de filter indien nodig verder afstellen.
fase 1 afgeond
mannetjeGepost door stijn op 25-07-2006
Alle mailboxen werden zonet overgezet naar de nieuwe server. Fase 2 begint binnen enkele uren, waarbij de mails worden overgezet die nog op de oude server staan, zodat geen e-mails verloren zullen gaan. Voor meer info kan u mailen naar admin@systray.be
nieuwe mailserver
mannetjeGepost door stijn op 24-07-2006
Deze week voeren we een noodzakelijke overzet uit van alle mailboxen naar een nieuwe mailserver, met nieuwe virusscanner en spamfilter. Indien u meer info wenst kan u ons contacteren via 0498/79.66.59
online eu-registraties mogelijk!
mannetjeGepost door stijn op 10-05-2006
Vanaf nu kan je via onze site je eigen eu-domeinnaam registreren voor slechts 20 euro!
natarelle.be "Site van de maand"
mannetjeGepost door stijn op 22-02-2006
Natarelle.be is door het tijdschrift Goed Gevoel uitgeroepen tot "Site van de maand (Maart 2006)"! Natarelle is een steungroep voor iedereen die (mogelijk) familiaal belast is voor borst- en/of eierstokkanker. De site wordt door ons gesponserd.
solden
mannetjeGepost door stijn op 08-01-2006
Samen met het nieuwe jaar zijn ook weer de koopjes begonnen. Uiteraard doet Systray hier ook aan mee! Check regelmatig onze site voor nieuwe acties...
Verhuis Webserver
mannetjeGepost door koen op 24-11-2005
Omwille van connectieproblemen was het nodig een onmiddellijke verhuis van onze webserver uit te voeren. Deze is nu gevestigd in LCLA, een datacenter te Antwerpen. Hierdoor waren alle services in de namiddag van 24/11/05 niet beschikbaar. Het was onmogelijk te voorzien in een aanvaardbare aankondiging vooraf aangezien de oorzaak en de verhuis in dezelfde namiddag plaatsvonden. Onze oprechte excuses voor de last hiermee veroorzaakt.
Performantie Upgrade
mannetjeGepost door koen op 31-08-2005
Door de stijgende bezetting van onze SQL server hebben we enkele accelerators geconfigureerd die de performantie tot een factor 100 moeten verbeteren. Hierdoor zullen database-gestuurde websites sneller geladen worden.
Onderhoud Server
mannetjeGepost door koen op 20-05-2005
Wegens onderhoudswerkzaamheden kan het mogelijk zijn dat de SQL server niet 100% actief zal zijn. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd zaterdagnacht 28 mei tussen 01u00 - 02u00.
mannetjeGepost door koen op 10-01-2005
Op Gamesplanet.be hebben ze zonet hun 250ste review online gezet. Het gaat hier om een review van Scrapland en aan deze review is er ook een interview met de executive Producer American Mcgee en een wedstrijd gekoppeld. Als je ook kans wilt maken op een exemplaar van Scrapland (of een van de andere games die ze met deze wedstrijd weggeven) kan je hier meedoen (verificatiewoord: systraygp). De volledige special kan je hier vinden.
Happy Newyear!
mannetjeGepost door John op 02-01-2005
Systray wishes all their customers a happy and succesful 2005!
PHP/MySQL packages updated
mannetjeGepost door koen op 16-09-2004
Today we have updated the php package and all the necessary modules. We are now running PHP version 4.3.8. We've also updated the MySQL package. We are now running MySQL version 4.0.21. The updates was necessary to fullfill the needs of our customers. Kind regards, Systray.BE Admin Team
Server + Webhosting Products
mannetjeGepost door koen op 26-05-2004
Check out the webhosting promotion at our webhosting page!
We have a brand new Systray Server at a cheap price, more info at our server page.
Systray.BE
Mysql Downtime
mannetjeGepost door tsjoep op 24-05-2004
From 12.30h until 14.45h Mysql suffered some downtime. Cause of this was a local flood. The situation is now being investigated. We apologise for the inconvenience this may have caused.
design.systray.be
mannetjeGepost door john op 20-05-2004
We have expanded our design section! Take a look at design.systray.be
WEB PROMOTION
mannetjeGepost door koen op 03-05-2004
click here to view our promotion
(PDF format, NL).
Systray.BE
kernel upgrade
mannetjeGepost door koen op 25-04-2004
We've upgraded our system to avoid vulnerabilities. (http://www.securityfocus.com/bid/10152/info/).
Our main webserver was down for 5 minutes, but no data was lost during the downtime.
Wireless AP+switch+Router Promotion
mannetjeGepost door jeroen op 03-02-2004
More info click here
DNS failure due to maintenance
mannetjeGepost door koen op 29-01-2004
At 23h some of the sites hosted at Systray were unreachable due to maintenance.
All worked fine at 23h15
Systray.BE
Attention: W32/MyDoom-A Worm!
mannetjeGepost door koen op 27-01-2004
W32/MyDoom-A is een worm die zich verspreid via e-mail.
Systray heeft zijn email-virusscanner upgedate om nu ook tegen deze worm weerstand te bieden.
Meer informatie over deze worm, hoe je hem kan herkennen en bestrijden, vindt u hier (English)
Dedicated Server Promotion
mannetjeGepost door koen op 16-01-2004
More information about this offer: click here.
Systray.BE
Security Updates Succesful
mannetjeGepost door koen op 10-01-2004
Today we performed some security updates.
more details.
All updates went succesful, Systray was offline for 30 seconds, no data has been lost.
Systray.BE
Systray Logo available for download
mannetjeGepost door John op 09-01-2004
We have made our logo available for download in *.eps format. For all info please check out: logo.systray.be kind regards, The Systray Crew
A new year,...a new site!
mannetjeGepost door John op 31-12-2003
Systray launched their new website today.
This version is available in 2 languages.
The systray crew wishes all their visitors a happy newyear!
Updates Succesful
mannetjeGepost door koen op 06-12-2003
All updates went fine!
Systray was down for less then one minute.

Systray.BE
admin@systray.be

Sheduled Security Updates
mannetjeGepost door koen op 03-12-2003
Friday at 20.00u, we will update our server (nessicary security updates).
Therefore flux will be offline for about 5-10 minutes.
During the downtime, all emails will be queued at our backup server,
so nothing would bounce.

Systray.BE
admin@systray.be

AutoIndex on your webaccount
mannetjeGepost door koen op 30-10-2003
We removed the AutoIndex option from our webserver. Now you can't list a directory from your browser, without the use of an index.* file. If you want this option back, please make a .htaccess file in the rootdir of your account with the following content: Options +Indexes Questions? Please mail admin@systray.be
Period Of Downtime
mannetjeGepost door jeroen op 24-10-2003
Due to an abuse of our apache webserver. It is possible that you might have experienced a small period of downtime. The problem is now solved. Our apologies for the inconvenience.
Systray
mannetjeGepost door koen op 30-09-2003
This night Systray.BE is being moved to a brand new server! Connectivity problems are possible. Customer data is being permanently synched to avoid any loss. All routing problems should be fixed tuesday 30 september. If you have difficulties logging in to your FTP, MySQL or MAIL account, please contact us asap using the webform on this website. Systray.BE
Systray Solutions Overname
mannetjeGepost door koen op 01-09-2003
Door een interne overname van Systray, verandert Systray van zetel. Kjell Debouverie stapt hierbij uit ons team. De klanten zullen van deze overname (die ondertussen al gebeurd is) niks merken. Systray blijft dezelfde diensten aanbieden, het enige verschil dat u zal ondervinden is het ander adres op de factuur. Indien u nog vragen heeft omtrent deze overname, stuur ons gerust een mailtje! admin@systray.be Mvg Koen Vereeken Jeroen Van Aken Systray.BE
Mail Floods
mannetjeGepost door koen op 20-08-2003
Since 3 days now, we are receiving floods of mails with various worms. Most of the infected emails are rejected by our virusscanner. We implemented a subject blocker too. Mails that start with: Application, Wicked Application, etc are blocked now. If you receive too much worm mails, please mail to admin@systray.be so we can add them to our blocklist.
Systray Anti Spam
mannetjeGepost door koen op 21-04-2003
We've upgraded our mailserver *again*. We have added a spam detection script. From now on, you will recognize spam immediately. Your subject will start like this: (Systray AntiSpam) *SPAM detected*. This way you can make an Outlook Rule to trash that spam! (yeah!) Sincerely Systray Admin Team
epox.systray.be moved to grafix
mannetjeGepost door koen op 19-04-2003
Due to problems at raptornet, we decided to move epox.systray.be to grafix. It was decided at the same day internet resources have been cut off at raptornet. The move has already been taken place, and everything should be running fine now. We are sorry for the trouble this has caused. Systray.BE
Server move canceled (see earlier message)
mannetjeGepost door koen op 16-04-2003
The move of our server epox.systray.be from Rotterdam to Amsterdam has been canceled due to a violation of a contract at ASP's level. We will shedule a move later and post further info as soon as we have any. Systray.BE
Anti Spam
mannetjeGepost door koen op 09-04-2003
We've made an emailaddress spam@systray.be, where you can send all your spam mail to (read: spam emails that other people sent to you..). When you receive a spam mail, just forward the email to us. This way we can clearify whether that emailaddress really sent spam to you, and put the emailaddress in our blocklist.. Have a nice day! Systray Admin Team
Ram and kernel upgrade
mannetjeGepost door kjell op 04-04-2003
The ram and kernel update has been completed. Greetings, Systray
Upgrade Flame.systray.be
mannetjeGepost door kjell op 02-04-2003
Friday the 4th of april we will upgrade flame.systray.be. We will add more memory and upgrade the current kernel. The webserver will be down for a small period. There will be no data or email loss during the upgrade. With kind regards, The Systray crew
sheduling move of server @ holland
mannetjeGepost door koen op 27-03-2003
In de nacht van vrijdag 4 april op zaterdag 5 april, zal onze nederlandse server epox.systray.be, die momenteel gevestigd is in Rotterdam, naar het datacenter Telecity2 in Amsterdam verhuizen. In de loop van zaterdag kunnen DNS stoornissen en connectivity problemen zich voordoen, we proberen dit tot het minimum te beperken. Mail & andere data zullen tijdens deze verhuis niet verloren gaan. Onze main server in Brussel blijft up, het betreft alleen de backup server. Indien je nog vragen hebt, aarzel niet om ons te contacteren. Mvg Systray Team
Daily backups
mannetjeGepost door kjell op 17-03-2003
From now on we can offer you a new option @ Systray. For only 15 euro / year we can take daily backups from your account! You can ask us anytime to restore your account. You want to know more? Mail us now @ sales@systray.be! Have a nice day, The Systray crew
.name tld!
mannetjeGepost door kjell op 11-03-2003
Here @ systray we now offer you a new Top level domain: .name! .name tld's are for example john.doe.name. The cost of a .name tld is 15 euro including VAT. We are curently working on our domaincheck for the .name tld but you can already mail sales@systray.be to know if your .name domain is available. Greetings, The systray crew
downtime systray
mannetjeGepost door koen op 16-02-2003
Systray was down at 17u - 19u. This has been caused by a problem at our host, they rebooted the wrong server. Well, humans make mistakes, it's not a machines fault, it's not systray's fault.. Sorry for the downtime, if you lost any data, contact admin@systray.be. Have a nice day!
Netwerk magazine Webhosting Test
mannetjeGepost door kjell op 23-01-2003
During the month of December, the magazine "Netwerk" (www.netwerk.be) did a large webhosting test of all the belgian webhosters. To quote Netwerk page 80.: Wie op elk gebied de snelste host wil hebben kan zeker terecht bij Systray. Want qua support, upload- en downloadsnelheid komen zij steeds als een van de betere uit de bus. In English that is: Systray is the fasted host there is. If you look at the support and the upload and download speeds, they always manage to be extremely good. Greetings, The Systray Team
SMS notification
mannetjeGepost door koen op 22-01-2003
Systray has invested in a new SMS server. Now we can notify our customers for new promotions, payment info, important news, etc .. For our old customers who want this service too, send a mail to sms@systray.be and include your cellphone number. (you won't be charged for an SMS, it's a completely free service). Have a nice day ! Systray.BE
Happy NewYear !!
mannetjeGepost door koen op 01-01-2003
Happy Newyear to all our customers ! Our aim in 2003 is to provide more sharp-budget yet professional services for companies that need more complex IT solutions. More about this in a few months. Systray
network connectivity problem
mannetjeGepost door koen op 15-12-2002
there was a 3 minute during problem with our network connectivity, but it's solved so quickly, almost no-one noticed the downtime. Mail, dns and other data were not lost during the downtime. Please excuse us and have a nice day. Systray
Virusses
mannetjeGepost door kjell op 12-12-2002
Due to the continuing spread of virusses over the internet, we felt the need to offer some protection to our customers. Therefore, we installed a mail virus scanner! _Every_ incoming mail, and _every_ mail sent from the systray server is now automatically scanned for over 75.000 known virusses. In this way we ensure maximal productivity to all our clients! Systray Team
Mail, MySQL, DNS
mannetjeGepost door koen op 04-12-2002
To ensure good service for our customers, we've put up a second server. This server has backup purposes. It's our second nameserver, our second mail server, and our second MySQL server. This will fix most of the routingproblems that could occur (mails will not be refused anymore, etc ..) Want to know more about it ? mail us ! Systray Team
New Systray Server !
mannetjeGepost door koen op 18-09-2002
As you will noticed lately, our systray server hosted in Amsterdam crashed too often. So we decided to put up a new server closer to your home, hosted in Belgium. Problems could exist from 14-20 september (transfers of data & dns) but everything should be fine after that period. If you DO have problems, do not hesitate to mail us! admin@systray.be
New Site !
mannetjeGepost door koen op 01-09-2002
Today at 18.00u, we released the brand new systray site ! With this new site, we would give systray a new, better and more professional image. We hope YOU like it .. Systray.BE Team